Image Alt

Despre noi

Povestea noastră

Muzeon

Nu este un muzeu. Este o experiență.

Muzeon este o întâlnire complexă cu istoria evreilor din Cluj. Pornind de la începutul secolului XX și ajungând până în timpul prezent, Muzeon spune povestea de viață a trei oameni diferiți: Julia, Paul și David, în șase limbi diferite: română, engleză, maghiară, ebraică, franceză și spaniolă.

 

Punând la dispoziție ghizi audio unici, creați pe baza unor povești reale dramatizate, Muzeon este un spațiu fondat în 2020, care reușește să creeze conexiuni unice și pline de semnificație între personajul narator și vizitator. Umanizând istoria, Muzeon îi învață pe vizitatorii săi despre trecut, fără efortul de a învăța.

 

Narațiunea expoziției a fost scrisă pe baza unei istorii de familie, familia Lusztig. Rădăcinile familiei Lusztig au fost identificate într-un mic sat transilvănean: Chichișa. După ce s-au mutat într-un sat din apropierea Clujului, la sfârșitul secolului XIX, și, mai târziu, în oraș, familia Lusztig a prosperat. La Muzeon, vizitatorii au ocazia să învețe despre istoria comunității evreiești din Cluj prin intermediul istoriei familiei Lusztig. Ghizii audio au fost creați pe baza poveștilor de viață a trei membri diferiți ai familiei, fiecare cu un destin diferit.

Muzeon se bazează aproape în întregime pe narațiune audio și vizuală, astfel încât să ușureze experiența de învățare. Folosind puterea poveștilor, în combinație cu instalații artistice și vizuale, Realitate Virtuală și artefacte, Muzeon reușește să aibă un impact semnificativ asupra celor care îi trec pragul. A fost gândit în așa fel încât, după vizita la Muzeon, vizitatorii să se simtă îmbogățiți din punctul de vedere al cunoștințelor istorice.

Echipa noastră

Oamenii de la Muzeon

Flavia Craioveanu

Fondator, Curator, Director General

[email protected]

Dan Craioveanu

Fondator, Director Tehnic

[email protected]

Beáta Siklodi

Asistent de muzeu, social media, producție imagine & video

[email protected]

Evelyn Ciocan

Asistent de muzeu, social media, dezvoltare expoziție

[email protected]

Prietenii noștri

Parteneri

Travel to live
Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord
Ebraica pe litere
Casa Memorială Elie Wiesel

Marți ‒ Duminică: 10:00 ‒ 18:00
Luni: Închis

Adulți: 29 lei
Copii și studenți: 19 lei
Pensionari: 15 lei
Card Omnipass: 15 lei
Membri ai comunității evreiești din Cluj: Gratuit

Marți ‒ Duminică: 10:00 ‒ 18:00
Luni: Închis

Adulți: 29 lei
Elevi și studenți (până în 26 ani): 19 lei
Persoane peste 65 ani: 15 lei
Card Omnipass: 15 lei
Membri ai comunității evreiești din Cluj: Gratuit

Strada Virgil Fulicea, nr. 3
Cluj-Napoca, România
(+40) 364 100 472
(+40) 364 153 654