Evreii lui Sárdi

Expoziție temporară

Evreii lui Sárdi

Portrete de evrei clujeni din arhiva „Foto Sárdi”

Descriere

Expoziția prezintă o selecție de portrete ale membrilor comunității evreiești din Cluj, realizate în perioada 1935-1944, în atelierul fotografic „Foto Sárdi”, de către fotograful Sárdi Elemér.

Imaginile reproduse în expoziție – portrete individuale, grupuri de prieteni, portrete de familie sau portrete de cununie – sunt, în multe din cazuri, singura mărturie vizuală rămasă în urma deportărilor.

În cadrul expoziției vei putea descoperi:

Portrete ale evreilor clujeni din perioada interbelică și din timpul războiului
Scurte istorii personale ale unor evrei clujeni din secolul XX
Obiecte originale din atelierul foto al clujeanului Sárdi Elemér

Proiectul „Evreii lui Sárdi” este realizat de Asociația Renascendis, prin platforma Arhiva de Fotografie, în colaborare cu Muzeon, și este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Info

Vernisajul expoziției are loc pe 27 ianuarie, de la ora 17:00, cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Expoziția poate fi vizitată până la 1 mai, de marți până duminică, între 10:00-18:00 (ultima intrare la 17:30), iar accesul este gratuit.

Donează pentru Muzeon

 

Muzeon a devenit un reper pentru cultura evreiască din Transilvania, cu toate că a fost lansat în pandemie. În această perioadă dificilă, putem să păstrăm expoziția deschisă doar cu ajutorul donațiilor online.

Te invităm să devii un susținător lunar acum. Doar așa vom putea continua să îți aducem informațiile de calitate de care te bucuri zilnic și să păstrăm vii moștenirea evreiască și memoria Holocaustului.

Acum e momentul să contribui și tu pentru păstrarea patrimoniului evreiesc și memoriei Holocaustului. Cu doar 10 euro pe lună de la 100 de persoane, această expoziție poate continua să funcționeze.

 

Vrei să începi chiar acum o donație lunară? Procesul de plată se face ușor și în siguranță.

 

Marți ‒ Duminică: 10:00 ‒ 18:00
Luni: Închis

Adulți: 29 lei
Elevi și studenți: 19 lei
Pensionari: 15 lei
Card Omnipass: 15 lei
Membri ai comunității evreiești din Cluj: Gratuit

Strada Virgil Fulicea, nr. 3
Cluj-Napoca, România
(+40) 364 100 472