Dialog

Expoziție temporară

Dialogul în cultura evreiască

În cadrul Zilelor Europene ale Culturii Evreiești 2021

Descriere

În cadrul expoziției, vei descoperi diverse moduri interesante prin care tradițiile și valorile evreiești au evoluat, s-au transmis de-a lungul timpului și au conectat generații, culturi și religii diferite.

Printre imaginile expuse vei descoperi fotografii de epocă, ilustrații din manuscrise religioase sau filosofice, scrisori, articole de presă sau postere.

Expoziția abordează tema dialogului în cultura evreiască din cinci perspective diferite:

Dialogul între generații
Dialogul între texte
Dialogul în interiorul comunității evreiești
Dialogul dintre cultura evreiască și alte culturi
Dialogul între iudaism și alte religii

DIALOG este prima expoziție temporară pe care poți să o vizitezi la Muzeon și a fost realizată cu sprijinul Bibliotecii Naționale a Israelului, Asociației Europene pentru Conservarea și Promovarea Culturii și Patrimoniului Evreiesc (AEPJ) și Rețelelor Împotriva Antisemitismului (NOA), în cadrul ediției din 2021 a Zilelor Europene ale Culturii Evreiești.

Info

Expoziția poate fi vizitată până în 10 octombrie, de marți până duminică, între 10:00-18:00 (ultima intrare la 17:30), iar accesul este gratuit.

Citește mai mult despre Zilele Europene ale Culturii Evreiești aici:

Donează pentru Muzeon

 

Muzeon a devenit un reper pentru cultura evreiască din Transilvania, cu toate că a fost lansat în pandemie. În această perioadă dificilă, putem să păstrăm expoziția deschisă doar cu ajutorul donațiilor online.

Te invităm să devii un susținător lunar acum. Doar așa vom putea continua să îți aducem informațiile de calitate de care te bucuri zilnic și să păstrăm vii moștenirea evreiască și memoria Holocaustului.

Acum e momentul să contribui și tu pentru păstrarea patrimoniului evreiesc și memoriei Holocaustului. Cu doar 10 euro pe lună de la 100 de persoane, această expoziție poate continua să funcționeze.

 

Vrei să începi chiar acum o donație lunară? Procesul de plată se face ușor și în siguranță.

 

Marți ‒ Duminică: 10:00 ‒ 18:00
Luni: Închis

Adulți: 29 lei
Elevi și studenți: 19 lei
Pensionari: 15 lei
Card Omnipass: 15 lei
Membri ai comunității evreiești din Cluj: Gratuit

Strada Virgil Fulicea, nr. 3
Cluj-Napoca, România
(+40) 364 100 472